Unmute

Henry Wanyoike – de onbekende looplegende – Disability is NOT Inability.

Henry Wanyoike wordt geboren in 1974 in Kikuyu, Kenia. Op zijn 21e wordt hij blind na een broerte. Het boek ’Mijn lange loop naar het licht’ vertelt het verhaal over het het bijzondere leven van deze blinde topatleet, de snelste blinde marathonloper ter wereld.[/styled_paragraph]

Ik kwam in contact met LIGHT FOR THE WORLD (voorheen Stichting Dark & Light), een hulporganisatie die zich inzet voor bestrijding van vermijdbare blindheid en inclusie van mensen met een handicap in ontwikkelingslanden. Ze vroegen mij het van oorsprong Duitstalige boek, verteld door Bengt Pflughaupt, te vertalen naar het Nederlands. Ik heb tevens een website gebouwd voor het boek en ondersteun bij de marktintroductie en verkoop.

Henry heeft er in zijn leven het beste van gemaakt en werd zo een wereldwijd symbool van hoop en een voorbeeld voor talrijke mensen.  Hij is op dit moment houder van diverse wereldrecords; 5000 meter (15:11:07 min), 10.000 meter (31:37:25 min) en de marathon (2:31:31 h). Hij heeft talloze internationale wedstrijden gewonnen, waaronder zijn eerste gouden medaille bij de Paralympics in Sidney (2000, 5k), twee gouden medailles en een nieuw wereldrecord bij de Paralympics in Athene (2004, 5k en 10k), drie gouden medailles op de Paralympics in Beijing (2008, 1.500m, 5k en 10k). Hij weet vaak zelfs te winnen van zijn ziende medelopers. In 2012 stond hij aan de start op marathon op de Paralympics in Londen. Helaas moest hij uitstappen met een blessure.

Henry bewijst dat een beperking geen belemmering hoeft te zijn om topprestaties te leveren. De wonderatleet is een veelgevraagd spreker op basisscholen in Kenia en zijn verhaal is een inspiratiebron voor velen.

Je kunt het boek bestellen via de website. Een absolute must-have voor iedereen die inspiratie zoekt voor het verleggen van grenzen.

  • Share:

Project:
Vertaling (DL/NL) Boek Mijn lange loop naar het licht

Opdrachtgever:
LIGHT FOR THE WORLD (voorheen Stichting Dark & Light), een hulporganisatie die zich inzet voor bestrijding van vermijdbare blindheid en inclusie van mensen met een handicap in ontwikkelingslanden.

Opdracht:
Vertalen van dit bijzondere verhaal van het Duits naar het Nederlands

Datum:
2011/2012

CONTACT | KOFFIE

Aarzel niet en zoek even contact!