Jan Fokke Oosterhof | Een marathon is zwaar ontdekt ook Wennemars
340
post-template-default,single,single-post,postid-340,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Een marathon is zwaar ontdekt ook Wennemars

Een marathon is zwaar ontdekt ook Wennemars

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tPoDNuyFPOY]

Schaatser Erben Wennemars liep in oktober 2010 zijn debuutmarathon in Amsterdam. Hij finishte in 3 uur en 14 minuten en moest in een rolstoel worden afgevoerd. Het verschil met schaatsen: ‘Met schaatsen glij je altijd nog wel een beetje door. Als het met lopen niet meer gaat, dan sta je stil.’ Wennemars liep de Amsterdam Marathon ongetraind. Een spontane inval omdat het weer goed was. Hij liep wel tegen de lamp: ‘Het lichaam deed het gewoon niet meer. Ik zwalkte over de weg. Nooit meer.’

Geen reactie's

Geef een reactie