Ochtendhumeur op een off-day

Waarom gaat die wekker zo luid? Waarom moet ik zo lullig over het beeld swypen om hem uit te zetten? Waar is mijn horloge? Waarom is de tandpasta op?

Waarom staat mijn band leeg? Waarom ruimt de buurman de stront van zijn hond niet op? Waarom is Nederland het enige land waar mensen stelselmatig weigeren te lopen op de roltrap? Waarom is de roltrap zo smal? Waarom draagt dat meisje voor me uggs? Weten vrouwen dat alle seks-appeal stelselmatig de nek omgedraaid wordt met uggs? Waarom dragen mannen uggs? Waarom dragen mensen überhaupt uggs? Waarom staat die man bovenaan de roltrap stil om te kijken waar hij heen wil? Waarom staat hij middenin de stationshal opeens weer stil? Waarom zijn NS-kaartjesautomaten zo langzaam? Wat doet die meneer voor me zo lang bij de automaat? Flipperen? Waarom gaat die muts pas bedenken wat voor koffie ze wil als ze aan de beurt is? Waarom zijn bij alle kiosken de bakken voor suikerzakjes zo gebouwd dat de helft eruit flikkert? Waarom is die trein zo kort? Waarom is die trein zo laat? Waarom vertelt niemand mij waarom die trein zo kort en laat is? Waarom stopt de trein voor het station en niet erin? Waarom is dat perron zo smal? Zou het in geval van nood ook zo lang duren? Waarom controleren conducteurs van de NS zo vaak kaartjes? Is dit een motie van wantrouwen? Waarom heb ik geen internetontvangst als ik Vodafone zoveel geld betaal? Waarom is de Huishoudbeurs uitgevonden? Waarom zet je het toestel niet op trillen als je dertig keer heen en weer sms’t? Waarom zit die vrouw zo luid te bellen? Waarom beukt die vent met zijn tas tegen mijn kop? Waarom wil iedereen de trein in terwijl ik er nog niet uit ben? Waarom zet je je tas naast je op de stoel in de spits? Waarom heeft mijn buurman zo’n dikke reet dat ik klem zit? Wie heeft forenzen uitgevonden? Wat doe ik hier? Waarom zijn mensen zo dom? Waarom zijn mensen zo onnadenkend? Waarom zijn mensen zo sloom? Waarom verwonder ik me? Waarom lijk ik de enige? Waar ben ik mee bezig? Waarom heeft niemand het door? Waarom zijn mensen zich onbewust van hun omgeving? Zien mensen dan niet dat ze onderdeel zijn van een groter geheel? Waar is de humor? Waar is het inzicht? Waar is de wijsheid?

Waarom ben ik met het verkeerde been uit bed gestapt? Waarom ben ik aan de verkeerde kant uit bed gestapt? Ben ik uit het verkeerde bed gestapt? Waarom ben ik überhaupt uit bed gestapt?

Morgen weer een dag. Waarom eigenlijk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.