Jan Fokke Oosterhof | @Pers; Vierdaagse met Kortsluiting
992
post-template-default,single,single-post,postid-992,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

@Pers; Vierdaagse met Kortsluiting

@Pers; Vierdaagse met Kortsluiting

In 2011 liepen zes mensen met de zenuwziekte Multiple Sclerose de Apeldoornse Vierdaagse – 4 x 30 kilometer. Ze wilden hun eigen grenzen verkennen en verleggen. Deze grenzen worden voor mensen met MS vaak gesteld door hun behandelaars, omgeving en de media met de bijbehorende doembeelden. De Stentor plaatst op 13 juli 2012 een leuk artikel over het nieuwe boek.

Deze groep wilde de regie in eigen handen nemen en een statement maken naar de wereld:

“Grenzen verkennen en verleggen is een vrije keuze en begint bij jezelf. Je komt veel verder dan je ooit gedacht had als je maar uitgaan van je kracht en de dingen die je wel kunt”.

De prestaties van de deelnemers waren zo bijzonder dat trainer/ schrijver Jan Fokke Oosterhof en fotograaf/ vormgever Niels Huneker besloten een boek over het project te maken. Met de ondersteuning van partners Cegedim en het Nationaal MS Fonds werd het boek ‘Vierdaagse met Kortsluiting‘ van de grond getild.

Een bijzonder boek over bijzondere prestaties. Zo vonden ook politicus Job Cohen en Kamiel Maase, drievoudig deelnemer Olympische Spelen en drievoudig nationaal recordhouder (5.000 m, 10.000 m en de marathon), die beiden een voorwoord schreven. Ook zijn de verrichtingen niet aan de pers voorbijgegaan.

Geen reactie's

Geef een reactie