Jan Fokke Oosterhof | @Trends; My life is a database, ofwel het samplen van je identiteit
1063
post-template-default,single,single-post,postid-1063,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

@Trends; My life is a database, ofwel het samplen van je identiteit

@Trends; My life is a database, ofwel het samplen van je identiteit

Jos de Mul, hoogleraar filosofie van mens en cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam schreef ‘Database Delirium’, over de computer als metafoor voor de werkelijkheid. Hij signaleert dat ‘vooral in de jeugdcultuur mensen hun identiteit bij elkaar samplen’.

De menselijke identiteit wordt steeds meer opgevat als een database. Vooral jongeren samplen hun identiteit bij elkaar met stukjes informatie. De identiteit is een database van voortdurend wisselende deeltjes informatie die aansluiten bij de persoonlijke voorkeuren: likes, muziek, boeken, vrienden, sporten, games. Alle bits en bytes, quotes en oneliners vormen samen de identiteit die zo een steeds vrijblijvender en vluchtiger karakter krijgt. Delen zijn inwisselbaar.

Geen reactie's

Geef een reactie