Jos de Mul, hoogleraar filosofie van mens en cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam schreef ‘Database Delirium’, over de computer als metafoor voor de werkelijkheid. Hij signaleert dat ‘vooral in de jeugdcultuur mensen hun identiteit bij elkaar samplen’.

De menselijke identiteit wordt steeds meer opgevat als een database. Vooral jongeren samplen hun identiteit bij elkaar met stukjes informatie. De identiteit is een database van voortdurend wisselende deeltjes informatie die aansluiten bij de persoonlijke voorkeuren: likes, muziek, boeken, vrienden, sporten, games. Alle bits en bytes, quotes en oneliners vormen samen de identiteit die zo een steeds vrijblijvender en vluchtiger karakter krijgt. Delen zijn inwisselbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.