Jan Fokke Oosterhof | @Bestaanverwondering; Keizer Marcus Aurelius en Alan Watts over sterfelijkheid
1083
post-template-default,single,single-post,postid-1083,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

@Bestaanverwondering; Keizer Marcus Aurelius en Alan Watts over sterfelijkheid

@Bestaanverwondering; Keizer Marcus Aurelius en Alan Watts over sterfelijkheid

Keizer Marcus Aurelius (121-180 n.C.), keizer Romeinse Rijk. Zijn notities zijn een bespiegelend dagboek. De mens moet leven volgens de natuur want hij maakt deel uit van het grotere geheel. De mens moet berusten in zijn sterfelijkheid, hij is tenslotte maar een klein onderdeeltje van het grotere geheel.

Hij filosofeert: ‘…Dat kun je wel zeggen van de mens en zijn leven: de duur ervan is een stip, de materie is veranderlijk als stromend water; zijn waarneming is vaag, zijn lichaam bestemd om uit elkaar te vallen en tot ontbinding over te gaan, zijn ziel dolend, zijn lot ondoorgrondelijk, zijn reputatie niet op een redelijk oordeel gegrond. Kortom, al het lichamelijke is als een rivier, al het geestelijke droom en illusie. Het leven is een strijd en een verblijf in een vreemd land, en roem bij het nageslacht is vergeten worden…’

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wU0PYcCsL6o]

P94/95 Oud geluk, Plato, Vergilius, Ovidius e.a. Over liefde, lust en leven

 

Geen reactie's

Geef een reactie