Paolo Coelho, de wereldberoemde schrijver:

‘…Twee jaar lang heb ik geprobeerd gitaar te leren spelen. In het begin maakte ik veel vorderingen, tot ik een punt bereikte waarop ik niet verder kwam – want ik had ontdekt dat anderen sneller leerden, dat ik middelmatig was, iets wat ik als een ondraaglijke schande zag. Ik besloot dat gitaar spelen me niet langer boeide. Datzelfde deed zich voor met snookeren, voetballen, wielrennen: ik bereikte een redelijk niveau, maar telkens kwam er een moment waarop ik niet verder kon.

Waarom?

Omdat, zo wordt ons nu eenmaal verteld, we in een bepaald moment in ons leven ‘onze grens bereiken’. Vanaf dan horen we niet meer te veranderen. En groeien zal ons niet meer lukken. Zowel in ons beroep als in de liefde hebben we het ideale punt bereikt en het is beter alles te laten zoals het is. Is dat zo? Niet dus: we kunnen altijd verder. Onze liefde kan altijd dieper, we kunnen nog intenser leven, nog meer risico’s nemen…’

Deze quote als inleiding van deze column. Grenzen verleggen = uit je comfortzone komen. Ik heb zelf de Swiss Alpine Marathon gerend van 78,5 km, maar het kan natuurlijk erger.

Al eerder blogde ik over Karl Bushby en zijn Goliath Expeditie.

Goliath Expedition

De Goliath Expedtie, een ongekende recordpoging. Te voet over de wereld…

  • 14 jaar
  • 36.000 mijlen
  • 4 continenten
  • 25 landen
  • Het oversteken van een bevroren zee
  • 6 woestijnen
  • 7 bergkammen

Goliath Expedition Karl Bushby giaint steps Jan Fokke Oosterhof (Medium)

It is possible to journey by foot from the southern most point of South America back to England and leave behind you an unbroken trail of footprints! This site will carry full detailed history of Karl Bushby’s record breaking attempt to walk around the world.

It will take over fourteen years to complete, It will cover over 36,000 Miles. It will test one man’s ability to go it alone and walk around the world, in one non-stop journey. It is under way now and will provide one of the most interesting and captivating stories to be told.

Karl Bushby, a 39-year-old ex-paratrooper, is chasing that very dream to become the first person to complete an unbroken round the world walk.

He set off on 1st November 1998, he has completed over 17000 miles. With over 19000 more miles to walk, maintaining his current speed, he should return home to Hull in 2012. All the adventures, trials, tribulations and magical moments are illustrated in his personal journals. Karl has already walked through South and Central America, North America and over the Bering Straits into Russia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.