Na de Salomon4Trails (160 k en 10.000 hoogtemeters) en de Eigertrail (62k en veul hoogtemeters), en de vier opeenvolgende marathons ervoor in het Sauerland en de Enschede marathon en de Veluwezoomtrail (53k) en de Leiden marathon en de Koning van Spanjetrail en de Sallandtrail en nog een paar trails en marathons en een mountainbikewedstrijd, raakte ik geblesseerd. Dat is inmiddels ruim een jaar geleden.

Ik versleet fysiotherapeuten en chiropractors als waren het zoete broodjes, maar steeds kwam ik er niet uit. De diagnoses varieerden van rigor mortis (intredende lijkstijfheid) tot klinisch dood. Nu eindelijk zit ik bij een manuale therapeut en durf ik na één enkele behandeling al te zeggen dat ik genezen raak. Zijn commentaar was niet voor niets ‘Jij MOET gaan sporten’, hetgeen mij als trailrunner als muziek in de oren klinkt.

Van mijn ervaringen met de zorg deed ik op absurdistische, gedramatiseerde, overdreven, ironische, sarcastische, zwartgallige en soms zelfs erotische wijze verslag in columns. Het aardige is dat lezers niet zaten te wachten op het feit dat ik genezen raakte, doch eerder op mijn volgende belevenissen met Helga, de charmante chiropractor. Fijn bedankt, lieve lezers, van jullie moet ik het dus niet hebben. Toch heb ik speciaal gezien mijn aanstaande comback gemeend mijn confrontaties met Helga te moeten bundelen om een en ander af te sluiten.

Je weet: schrijven werkt therapeutisch en wie schrijft die blijft.

Ziedaar mijn gebundelde werken.

Een kleine kanttekening: dit is geenszins een aanklacht tegen de zorg. Ieder heeft mij kundig en naar eigen inzicht geholpen. Het was dit oude lijf dat niet meer wilde.

Veel leesplezier.

Download het EBOOK>>Ebook Fast Fokkie en de zorgfabriek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.