Jan Fokke Oosterhof | CRT-ALT-DEL in de Sierra de Guaderrama
16188
post-template-default,single,single-post,postid-16188,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

CRT-ALT-DEL in de Sierra de Guaderrama

CRT-ALT-DEL in de Sierra de Guaderrama

Een echtscheiding en een jaar blessureleed laten zich slecht combineren, zeker tijdens de jaarwisseling. En zo toog ik weg van civilisatie. CRT-ALT-DEL. Met mijn trailpantoffels op de rug sprong ik in het vliegtuig naar Madrid om twee weken door te brengen in de Sierra de Guaderrame, een prachtig en ruig gebergte net boven Madrid. Iedere dag breng ik urenlang door op de trails. Ik ren op met de berggeiten en strijd tegen de elementen. In volledige eenzaamheid ren ik soms meer dan 50 kilometer in totale trance over de bergpaadjes. Het summum is een beklimming van de karakteristieke bergtop El Yelmo. De rots El Yelmo is de meest karakteristieke van la Pedriza, een gebied in de Sierra de Guadarrama. De rots ligt iets ten noorden van Manzanares el Real waar ik verblijf en heeft een hoogte van 1.717 meter. De rots is in feite een enorme plaat van roze graniet en is het doel van vele sportklimmers.Via een smalle spleet klauter je naar de top met in gedachten Aron Ralston die in een dergelijke spleet met zijn hand klem kwam te zitten tussen a rock and a hard place en die uiteindelijk zijn arm zelfs moest amputeren. In mijn oren Snowpatrol ‘Chasing cars. Around our heads’. Puurder trailen kan niet.

 

Geen reactie's

Geef een reactie