Voor de vierde keer in korte tijd vandaag aan de wandel. Dit keer met hondje Blue mijn woonomgeving Velp verkennen. Al weken doe ik de niet te vermijden afspraken tot 30k van huis op de fiets en bewaak mijn persoonlijke zone met mijn leven.

Mijn bezoekjes aan de supermarkt zijn kort, degelijk en gepland. Ik lees veel meningen op Facebook en die laat ik. Mijn wandelingen hier in het oosten des lands zijn alleen, rustig en ik kom gewoon geen hond tegen. Nog los van het feit dat ik niks aanraak en handen was.

Ik voel me braaf. ANWB-braaf. Kent u ze nog? Ze fietsen en wandelen in tweetallen zoals de regels dat voorschrijven. Beide rode jacks van Human Nature en op de stoep passeren ze me in boog alsof ik een pesthaard ben (goedzo), daar waar vroeger een goedemorgen op zijn plek was. Alsof ze nu de adem inhouden.

Ze dragen kekke rugzak met bammetjes die ze op een veilig bankje nuttigen. Normaal drinken ze ergens koffie en als ze wild doen een appeltaartje erbij. Nu drinken ze die koffie uit een kleine thermos en hebben kopjes die ze afnemen na afloop anders wordt het kekke rugzakje vies. De appeltaart hoeft niet, buuten zijn is nu al zo wild.

De bergschoenen te zwaar voor Nederlandse contouren alsof de zwakke enkels in te snoeren. Beige broeken hebben ze, type afrits. Ze nemen het ervan, zijn soms al gestopt met werken. Met honderdduizenden tweetallen fleuren ze nu de paden op.

Het zijn niet de types die in rijen staan en op Zandvoort uitwaaien. Nee, deze mensen hebben IQ en weten dat ze vatbaar zijn voor griep. Bovendien het zijn brave angstwezens. De mensen die op een driebaans weg met hun degelijke vijfdeurs in het midden rijden, dan raak je immers niks.

De vrouwen wagen zich op Kruidvatdagen met kortingskaartjes in treinen op weg naar de huishoudbeurs. Nu niet want treinen zijn dodelijke infectiehaarden. Ze kakelen dan wat af en als een trein op dezelfde wijze een station verlaat als ze inreed, gaan ze collectief omzitten want achteruit rijden doet je spugen. Dat soort wezens.

Cabaretier Ronald Goedemondt maakte eens een heerlijke stuk over hun (bloempot)kapsel dat zo fris is. Kijk en lach…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.