In het kader van mijzelf uitwissen ontdoe ik mij van kleding, cd’s (ja, ik weet het, ik ben oldscool), dvd’s en boeken. Vandaag De Alchemist herlezen. Een heerlijk boek als je openstaat voor deze eenvoudige sage van de herder uit Andalusie die bij de piramides op zoek gaat naar een schat om dan te constateren dat de schat thuis begraven ligt. Vrij vertaald: je hoeft niet ver te gaan, het geluk zit in een klein hoekje. Maar ook, het maakt niet uit waar je gaat, je sleept jezelf en je leed mee.

Ik ben ontvankelijk voor Coelho die spreekt over de taal der tekens. Als je ervoor openstaat, zijn overal signalen dat het heelal samenspant om je te helpen. The law of attraction.

Een mooie passage vond ik deze: voor je een droom verwezenlijkt, wil de ziel van de wereld altijd eerst nog testen wat je onderweg geleerd hebt. Ze doet dat niet om je te sarren, maar om je samen met je droom ook de lessen te laten verwerven die je leert terwijl je werkt aan je droom. Dat is het moment waarop de meeste mensen afhaken. Dat is wat wij in woestijntaal noemen: ‘Sterven van de dorst terwijl de palmbomen reeds opdoemen’. Zoeken begint altijd met beginnersgeluk. Het eindigt altijd met de test van de veroveraar…. De jongen moest denken aan een oud spreekwoord van thuis, het donkerste uur is het uur voor de zon opkomt…

Een passage die zeer op dit tijdsframe van toepassing is.

Een van mijn trouwe lezers appte mij daarop: I must believe things happen for a bigger reason, anders heeft het leven geen waarde. Een vogel weet al hoe hij een nest moet bouwen als hij nog in het ei zit. De lente is begonnen.
Miracles are on their way.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.