De Spreker

Business Expedition style, de nieuwe manier van organiseren

Ik vind het ontzettend leuk om te vertellen over mijn expedities. Een goede spreker is echter niet iemand die altijd zijn verhaal goed verteld, maar iemand die altijd een goed verhaal voor de opdrachtgever vertelt. Dat betekent dat het verhaal moet aansluiten op de vraag en belevingswereld van de opdrachtgever. Expedities lenen zich als metafoor, maar dan moet je wél de bruggen slaan.Projecten zijn veelal complex en traditionele organisaties functioneren niet (meer). Een projectteam is eigenlijk een expeditieteam dat in een bootje stapt en het is maar de vraag of de overkant gehaald wordt. De stip aan de horizon is vaak niet helder, stakeholders met diverse belangen moeten samen een go/no-go-beslissing nemen, risico’s afwegen, trainen en hun uitrusting in orde maken, conflicten managen en (ijs)beren op de weg tegemoet treden.

Ik laat zien wat er bij een expeditie komt kijken en wat ‘voorbereiden’ écht betekent. Het is tijd om een nieuw referentiekader te schetsen. Niet met management- maar met expeditie-taal. Een nieuwe manier van organiseren: ‘Business Expedition style’.

Ik wil Jan Fokke boeken voor een lezing of workshop?

Ik werk graag samen met een sprekersbureau. Op dit moment is dat even niet het geval.

Je kunt me dus rechtstreeks boeken via janfokke@oosterhof.cc of 06-46321317

Boek Rennen voor je Leven voor toehoorders

Namens Nederland finishte ik in 2018 in de Marathon des Sables, ook wel de ‘Toughest Footrace on Earth’ genoemd. Ik schreef er het boek ‘Rennen voor je Leven’ over met als thema het realiseren van (ondernemers)dromen en de race als voorbeeld.

Wanneer je me boekt, kun je tevens het boek bestellen voor je team of organisatie.

Over welke thema’s spreekt Jan Fokke bijvoorbeeld?

BUSINESS EXPEDITION STYLE
Voorbereiding, planning, project management, vakbekwaamheid onder extreme omstandigheden, veilig werken,

GRENZEN VERLEGGEN
If you can dream it, you can do it!

DROMEN ONTDOOIEN
Dromen realiseren door Dromen, Durven, Delen en Doen!

TIPS & TRICS
Ik zeg niet hoe het moet, maar ik laat vast zien dat het kan…

TEDlike talk op het Arnhems Sportgala over het realiseren van doelen
Dagvoorzitter Rik van de Westelaken van slag na lezing over eigen regie in veilig werken op National Safety at Work Event …
RN7 Finish in de Marathon des Sables

Opdrachtgevers die je voorgingen…